29.png

The Clash

Jongeren, die samen met de experten technologie en journalistiek oplossingen bedenken én maken tegen fake news: dat is wat #FokFake doet.


Het startschot van #FokFake is de talkshow The Clash, onder leiding van Jan Jaap van der Wal.

Herbekijk

De sprekers

Jan Jaap van der Wal.jpg

Jan Jaap van der Wal

Jan Jaap van der Wal is comedian en tv-presentator, onder meer van het satireprogramma De Ideale Wereld op Canvas. Nieuws, in een humoristisch jasje: Jan Jaap is de ideale host van The Clash!

Dalle 20190409 shoot 30.jpeg

Benjamin Dalle

Benjamin Dalle is Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media. Hij schuift desinformatie naar voor als een kernthema in zijn beleid. In de septemberverklaring besteedt hij expliciet aandacht aan betrouwbare data, factchecking en mediawijsheid

Kawter 1.jpg

Kawtar Ehlalouch

Kawtar Ehlalouch is radio-dj bij MNM, te horen in de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow. Én ze is jong: de #YoungBoard schoof haar naar voor als hun stem in de talkshow. 

Bram Vandeputte.jpg

Bram Vandeputte

Bram Vandeputte is VRT-journalist bij Terzake. Hij maakt er nieuws rond binnen- en buitenlandse politiek en de rol van sociale media in de maatschappij. 

3_Lieven_Scheire_(c)Jelle_Vermeersch.jpg

Lieven Scheire

Lieven Scheire is de belichaming van wetenschap, in een helder en humoristisch jasje. Hij slaagt erin om wetenschap verstaanbaar te maken voor een breed publiek. Tv-gezicht in onder meer Team Scheire en Code Coppens, bezieler van tech-podcast Nerdland en auteur van verschillende boeken.

Annelore Deprez.jpg

Annelore Deprez

Annelore Deprez is hoofd van de onderzoeksgroep Communicatie, Media en Design aan Arteveldehogeschool. Ze is een veelgevraagde experte over nepnieuws, met bijdrages aan onder meer fakenieuws.be en de EDUbox Nepnieuws. 

programma talkshow

13u15 • Openzetten livestream voor aanmeldingen
13u30  Welkom door Jan Jaap van der Wal
13u40  Talkshow olv Jan
Jaap van der Wal
14u30  Q&A vanuit klassen
15u00 
 Einde livestream

22.png

Het volledige programma

Wat is #fakenews eigenlijk? En hoe daagt het jou uit? 
Laat je stem horen in onze talkshow. Nadien gaan we aan de slag en hacken aan de nodige oplossingen.

8 feb 2021

The clash

10 feb 2021

Met de uitdagingen van #TheClash hacken de jongeren en experten media en technologie samen oplossingen voor een #real2021.

The hack

12 feb 2021

Time to sparkle! De teams stellen hun hacks voor tijdens #TheSparkle. Stem op de beste #fokfake-oplossing en make news great again ;-) 

The sparkle